Обука о најновијим изменама у систему јавних набавки

У сали Начелства у току је обука коју су заједнички организовали Град Врање и NALED (Национална алијанса за локални економски развој) у оквиру пројекта „Јавне набавке и добро управљање за већу конкурентност“, а који подржава Шведска агенција за међународни развој (SIDA).

У име локалне самоуправе, уводно обраћање имао је градски већник за буџет, финансије и привреду Бојан Костић. „NALED је важан фактор у настојању да ову државу учинимо бољом. Посебан осврт и акценат бих имао код реформи Јавне управе, код стварања повољног пословног окружења и наравно сузбијања сиве економије. Ми као Град смо добили признање од стране NALED-а због нашег напора у развоју електронске управе. Захваљујем се нашим партнерима што су обезбедили ову бесплатну обуку“, истакао је већник.

Од 1. јануара 2024. године, на снагу су ступиле измене и допуне Закона о јавним набавкама, као и подзаконски акти који су донели новине у систему јавних набавки. С тим у вези, обука се састоји од теоријских предавања на којима ће бити и практични примери и упутства. Обука је и прилика за дискусију, размену искустава и отклањање свих дилема у вези са новим одредбама Закона и подзаконских аката.

Предавачи на обуци су експерти за јавне набавке Бранимир Благојевић и Анид Исаковић, док обуку похађају сви заинтересовани наручиоци.

Друштво