Љиљана из Параћина поклонила имање манастиру Прохор

Љиљана Антић-Ранђеловић из Параћина, поклонила је један хектар и седамдесет ари земље у њеном власништву манастиру Преподобног Прохора Пчињског, коју је наследила од својих родитеља Трифуна и Анке Антић из села Горњи Старац, који су се преселили у Параћин 1966. године.

Потписивање уговора о даривању имања обављено је у манастиру Светог Прохора где је Његово преосвештенство епископ врањски Пахомије у име манастира, као законски заступник, потписао уговор.

Фото: Потпсивање уговора / Епархија врањска

Након потписивања уговора, епикоп Пахомије захвалио се дародавцима, истакавши да је ово први поклон манастиру у последње три деценије, и да породица Антић даје добар пример на који можемо да се угледамо, као што су то чинили наши преци који су градили, обнављали овај свети манастир који постоји више од девет и по векова.

У знак захвалности за учињено добро дело манастиру, епископ Пахомије доделио је госпођи Љиљани Антић-Ранђеловић Архијерејску грамату и икону Преподобног Прохора Пчињског.

Фото: Уручивање грамате / Епархија врањска

По завршетку радног дела у манастирској трпезарији уприличена је трпеза љубави.

У поподневним часовима, епископ Пахомије посетио је село Горњи Старац и обишао је имање које је даривано манастиру, а на гробовима предака и сродника породице Антић одслужио помен.

Друштво