Емилија Ивановић из Техничке школе трећа на такмичењу у саобраћају

Емилија Ивановић награђена ученица и Никола Димитријевић мастер инжењер саобраћаја

У присуству представника Министарства просвете, Министарства унутрашњих послова, гостију из Републике Словеније и ученика из целе Србије, у четвртак и петак 18.  и 19. априла, одржано је 29. Републичко такмичење саобраћајних школа, чији је овогодишњи домаћин био град Ужице. Име нашег града чуло се и на овом такмичењу јер је Емилија Ивановић, ученица врањске Техничке школе освојила треће место.

Учешћу на овогодишњем Републичком такмичењу из саобраћаја, прикључила се и Техничка школа из Врања. Такмичење је одржано у овогодишњој Престоници културе у Ужицу, а колико се вреднује и поштује знање средњошколаца ове стручне школе у Србији, говори и податак који се чуо на самом отварању такмичења, а то је да њихово знање учествује у креирању најбољих решења за повећање безбедности свих учесника у саобраћају. Тим поводом смо угостили награђену ученицу и њеног ментора и послушали њихове утиске са самог такмичења.

– Била је веома јака конкуренција, учествовало је преко 30 школа из Републике Србије, а надметали су се и ученици из Словеније, Црне Горе, Републике Српске и Северне Македоније у ревијалном делу такмичења. Техничка школа Врање је учествовала у две категорије, техничар друмског саобраћаја и саобраћај транспорта. Емилија је остварила велики успех, како за школу, тако и за себе, нагласио је Никола Димитријевић, мастер инжењер саобраћаја и професор струковних предмета у Техничкој школи.

Домаћин овогодишњег такмичења била је Техничка школа “Радоје Љубичић” у Ужицу, оно што награђена ученица из Врања памти са такмичења, јесу речи охрабрења и подршке како свог професора, тако и домаћина такмичења.

-Спремали смо се дуго, такмичење се састојало из теоријског и практичног дела, тако да смо првог дана такмичења полагали тестове, а другог смо полагали усмено. У питању је такмичење из области саобраћаја, а ја сам освојила треће место. Задовољна сам, с обзиром да ми је ово прво такмичење, а и професор је задовољан постигнутим успехом, истакла је Емилија Ивановић, награђена ученица Техничке школе у Врању.

Познато је да на такмичењима најбољи побеђују, али самим доласком на републички ниво такмичења су сви победници, неколицина њих се издвоји посебним знањем и буду носиоци од првог до трећег места, као наша суграђанка Емилија Ивановић, ученица другог разреда Техничке школе.

Образовање