Уручене награде најуспешнијима на два конкурса Завода за јавно здравље

Додела награда у Свечаној сали Здравственог центра Врање

Завод за јавно здравље у Врању доделио је награде најбољим предшколцима и ученицима основних школа који су учествовали на два конкурса која традиционално расписује ова установа.

Уручене су награде најуспешнијим ученицима на ликовно-литерарном конкурсу “Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ и конкурсу “Правилна исхрана чува твоје здравље“ на нивоу округа.

-Цртала сам зубе и како је важно да перемо зубе и једемо здраву храну, каже Петра Накић, ПУ “Наше дете“.

-Срећан сам због награде а цртао сам здраву храну. У мојој пирамиди нашле су се житарице, воће и поврће које треба јести, и слаткиши које не треба да једемо, каже Јанко Јанковић, ОШ “Доситеј Обрадовић“.

-Цртала сам воће, зато што је то здрава храна. Срећна сам због награде, ово ми је прва награда, додаје Лена Стојановић, ученица ОШ “1. мај Вртогош.“

-Мој цртеж треба да покаже шта је здрава храна, истиче Јана Јанковић из ОШ “Доситеј Обрадовић.“

На конкурс Завода за јавно здравље “Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ пристигао је 371 ликовни и литерарни рад деце предшколског узраста и ученика основних школа са територије Пчињског округа. На конкурс “Правилна исхрана чува твоје здравље“ пристигло је 295 радова.

-Наградили смо 12 ликовних и 5 литерарних радова на конкурсу који промовише здравље уста и зуба и 14 ликовних и 6 литерарних радова на конкурсу који промовише правилну исхрану. По пет радова је похваљено на оба конкурса, каже др Марија Накић, начелница Центра за промоцију здравља.

Др Марија Накић поздравила присутну децу, родитеље, просветне раднике и медицинско особље

Такође, радови су послати у Институт за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут“, где су ученици постигли запажене резултате и на републичком нивоу.

Друштво