На тренингу са најмлађим кошаркашицама КК „Југ“

ЖКК „Југ“

Врање је од фебруара месеца богатије за женски кошаркашки клуб, први у граду, кошаркашки клуб „Југ“. За два месеца од оснивања, клуб је окупио више од 50 девојчица, рекла нам је председница клуба и тренер Сања Трајковић. Тренинзи се одржавају у ОШ „Бранко Радичевић“ од 19 сати и у Медицинској школи „Др Изабел Емсли Хатон“ од 20 часова. Наша екипа присуствовала је тренингу најмлађих кошаркашица и ево шта смо забележили.

Радост, смех, дружење, жеља за напредовањем, пре свега љубав према кошарци јесте оно што смо прво приметили приликом доласка на тренинг женског КК ‘’Југ’’. Девојчице од пет и по до четрнаест година су нас срдачно и са осмехом дочекале, заједно са својим тренером.  Иначе, на иницијативу председнице клуба и тренера, Сање Трајковић,  уз подршку Града, Савеза за школски спорт, Врање је добило први женски кошаркашки клуб.

Као спортски град са традицијом, Врању су недостајали женски клубови у многим спортовима ранијих година. Сања Трајковић, искусна кошаркашица тренирала је са мушким екипама и ван свог града, баш из тог разлога. То јој је и био мотив да се оформи клуб и окупи велики број девојчица, које воле овај спорт.

Сања Трајковић – тренер

-Задовољна сам одзивом деце. Изгледа да је граду и деци био потребан један овакав клуб. Тренутно имамо 50 девојчица. Кад сам ја почињала није постојао женски клуб. Мени је одувек био сан, да када будем могла, некада, оформим клуб где ће се окупити само девојчице. Зато што превасходно имам искуство кроз игру, могу да им пренесем знање, а притом сам женски тренер. Другачије је када са мном разговарају. Све то има своје бенефите, рекла је Трајковић.

Женски кошаркашки клуб „Југ“

Сваки тренинг је за девојчице једно ново искуство, дружење, па га тако и завршавају, кроз игру, што смо и забележили на самом одласку. Опширнију причу о целовечерњем дружењу са најмлађим спортисткињама Града и будућим надама кошарке, моћи ћете да погледате у једној од емисија у новом серијалу Радио телевизије Врање ‘’Све боје спорта’’.

Спорт