ФК „Динамо Југ“ победом над ФК „Пчиња 1972“ улази у Српску лигу

Победничка екипа на Јумковом стадиону ФК „Динамо Југ“

Финале купа Пчињског округа одржано је данас на Јумковом стадиону. ФК „Динамо Југ“ је на свом терену дочекао српско лигаша ФК „Пчиња 1972“.

Пре почетка утакмице, шеф стручног штаба ФК „Динамо Југ“ Дејан Костић је рекао, да је противничка екипа у улози фаворита јер су већ четири године у српској лиги. Додао је и то да очекује добру и до самог краја неизвесну утакмицу, како је и било до самог краја на Јумковом стадиону, пети пенал који је дао играч под редним бројем 5 Никола Димитријевић за ФК „Динамо Југ“ одлучио је победника.

-Видели сте и сами, права такмичарска, тешка утакмица, игралосе за трофеј, а кад се игра за трофеј увек је тако. Опрезно и са једне и са друге стране, имали смо једанаестерац у првом полувремену, нисмо га искористили. Касније смо у другом полувремену одлучили да будемо што опрезнији, како је време одмицало да не примимо гол, али мислим да смо показали одређени квалитет за оно што нас чека, а то је Српска лига. Честитао бих иекипи „Пчиње“ на овој утакмици јер су заиста били сјајни и пожелео им опстанак у Српску лигу, а нама желим да остваримо наш главни циљ, а то је улазак у Српску лигу, речи су Дејана Анђушевића, помоћног тренера ФК „Динамо Југ“.

Учешће у Финале купа Пчињског округа и победа над ФК „Пчиња“ је фудбалерима из ФК „Динамо Југ“ и обезбедила улазак у Српску лигу, овако коментарише један од играчка из победничке екипе.

-Утакмица је као што је шеф рекао, веома неизвесна, противник веома јак и тврд. Играју Српску лигу већи ранг, нама је ово прво финале и први трофеј. Честитао бих свим момцима велики успех. Противник је веома чрвст и јак, резултат говори да је неизвесно до краја, резултат 0:0. Морало је да се решава пеналима, пенал је лутрија, могло да оде и на једнуи на другу страну. Честитао бих још једном противницима фер и спортско понашање, нагласио је Милош Тасић, играч ФК „Динамо Југ“.

Резултатом 5: 4 играчи ФК „Динамо Југ“ победили су ФК „Пчиња“ и обезбедили улазак у Српску лигу, што је био и крајњи циљ овог клуба.

Спорт