При крају радови у улици Кнеза Милоша

Покоцкавање улице Кнеза Милоша

Горњи део шеталишта у Врању ускоро ће попримити још лепши изглед, с обзиром да се део улице Кнеза Милоша, који је био под асфалтом, повезује са шеталиштем и покоцкава, тако да ће заједно чинити јединствену целину.

Радови на покоцкавању дела шеталишта у улици Кнеза Милоша приводе се крају и за око недељу дана требало би да све буде готово. У првој фази радова “Водовод“ је урадио замену главне водоводне цеви, након чега је “Комрад“ кренуо са постављањем коцке.

-Као што можете да видите већи део шеталишта, једно три четвртине је већ готово, преостао нам је још само један мали део. Тренутно радови иду мало спорије, јер је терен узак, па је тешко за манипулацију, за одлагање материјала и сама коцка је захтевна што се тиче ређања и иде спорије. Требало би за неких недељу дана да приведемо ове радове крају. Поред ове коцке, ту су и гранитне плоче постављене као бордура, а биће постављена још 4 кандалабера и можда буде и неких садница да оплеменимо овај простор, мада то још увек није извесно, каже Снежана Трајковић из Комрада.

“Комрад“ је са радовима почео 4. марта и у сарадњи са Градом реализује овај пројекат вредан 4,5 милиона динара.

-Квадратура је око 750 метара квадратних, комбинација коцка и гранитне плоче, по угледу на остали део шеталишта, како би се створила једна целина, пошто и сами знате да је овде био асфалт и били су тротоари, а овде не постоји коловоз, тако да нема потребе да буде ни тротоара, тако да смо изравњали и ово ће, када све будемо завршили, бити једно право шеталиште, додаје Трајковић.

Заједно са горњим делом шеталишта, који је већ под коцком, ова улица ће чинити јединствену целину и само се наставити на постојеће шеталиште, све до Партизанске улице.

Друштво