Међуокружно такмичење основних и средњих школа у рукомету

Међуокружно такмичење у рукомету за средњошколце

У организацији Савеза за школски спорт Врање, у Економско-трговинској школи и Спортској хали, одржано је Међуокружно такмичење у рукомету, за ученике основних и средњих школа  са територије Пчињског, Јабланичког и Пиротског округа. Победници такмичења учествују на школској Олимпијади, која се маја месеца одржава у Новом Саду .

На Међуокружном такмичењу у рукомету, одржаном у Економско-трговинској школи, Врање је имало своје представнике. У категорији омладинаца, Економску школу, која је иначе и прошлогодишњи вицешампион државе у рукомету и омладинке Гимназије „Бора Станковић“. У истом термину, у Спортској хали одржано је такмичење за основце, на којем су наши представници били пионири ОШ „Јован Јовановић Змај“ и пионирке ОШ „Светозар Марковић“ . Ми смо разговарали са њима на почетку утакмице, како бисмо од њих сазнали очекивања самог такмичења.

Међуокружно такмичење у рукомету за основне школе

– Надам се да ћемо победити. Противници су јаки, али ми очекујемо победу и да се пласирамо на Олимпијаду у Новом Саду, рекао је Вељко Ђорђевић, ученик Техничке школе „Раде Металац“, из Лесковца.

– Противници нису баш лаки. Потрудићемо се да победимо. Моја лична очекивања су велика и надамо се да ћемо да победимо. Имам наду у своју екипу, рекао је Вељко Јовановић, ученик Економско-трговинске школе из Врања.

Победници су учесници школске олимпијаде, која се ове године одржава у Новом Саду, крајем маја месеца. Поред рукомета, Врање ће имати своје представнике и у  осталим спортовима.

-Остаје нам да завршимо Међуокружно такмичење у малим олимпијским играма, атлетици и онда ће бити познати сви учесници школске олимпијаде. До сада имамо представнике у стрељаштву. То је ОШ „Светозар Марковић“, у кошарци ОШ „Вук Караџић“, а у одбојци  ученици ОШ „Светозар Марковић“, рекао је координатор Савеза за школски спорт Србије, Милош Итић.

Прво место и пласман на Државно школско првенство у конкуренцији омладинаца, остварили су ученици Техничке школе „Раде Металац“ из Лесковца. Друго је заузела Економско-трговинска школа Врање, а треће Гимназија Пирот.

У категорији омладинки најбоље су биле средњошколке Техничке школе Пирот. На другом месту нашле су се рукометашице врањске Гимназије „Бора Станковић“ а на трећем Гимназијалке из Лесковца.

У категорији пионира прво место припало је такође ученицима из Лесковца, ОШ „Јосиф Костић“. Друго ОШ „Јован Јовановић Змај“ Врање, а треће пионирима ОШ „Вук Караџић“ из Пирота.

Код пионирки најбоље су биле представнице наше школе, ОШ „Светозар Марковић“које су самом победом избориле пласман на Државно школско првенство. Друго место су заузеле ученице школе „Душан Радовић“, из Пирота, а треће пионирке ОШ „Васа Пелагић“ из Лесковца.

Спорт