Друго коло Play outа за рукометаше Врања 

РК „Врање 1957“ – РК „Црвена звезда“ (први део првенства)

Рукометаши „Врања 1957“ након завршених првенствених утакмица, почели су са плај аут фазом шампионата, у борби за опстанак у суперлигашком друштву. Одиграли су прво коло, са Црвеном звездом у Београду, а до краја их очекује још шест. О свему томе говорили су гостујући у нашем Јутарњем програму.

Рукометаши Врања након одиграна 22 кола у најелитнијем рангу такмичења завршили су првенство при крају табеле. Иако новајлије у лиги и серијом пораза, у другом делу првенства у последња неколико сусрета показали су да се равноправно могу носити са доста јачим и искуснијим екипама од себе.

Борбеност, енергију, вољу и тимску игру ће морати да покажу и у наредном периоду у борби за опстанак, игром у плај аут фази шампионата. Прво коло одиграли су са Црвеном звездом, у хали „Шумице“ у Београду, где су изгубили резултатом 35:29. Црвена звезда ове сезоне има доста јачи тим него ранијих година и  огромно искуство у суперлигашком такмичењу, што нашим момцима није ишло на руку без обзира на огроман труд. Како смо чули од тренера Теодоровића, наш тим није ишао у Београд са белом заставом, знали су да их очекује јако тежак меч.

Ђорђе Теодоровић тренер РК „Врање 1957“

-Оно што је било специфично за утакмицу са Звездом је да смо се са њима, за 4 дана састали два пута и то у Београду, на њиховом терену. Имали смо периоде утакмице које нам дају наду, да против екипа које су наших снага, можемо показати јако добар рукомет. По мени најважније утакмице у плај аут фази су са нашим директним противницима, каже тренер Врањанаца.

У овом моменту издвојиле су се три екипе које су последње на табели. Нажалост и Врање је међу њима, каже Теодоровић и додаје:

Наше је сада да изборимо бараж. Уб има бод више од нас и имаћемо утакмицу са њима на страни и са Пролетером. Ако би те две утакмице решили у нашу корист, можемо се надати опстанку у лиги.

Душко Челица, искусни леви бек у екипи Врањанаца, који се на почетку другог дела првенства прикључио клубу каже да се за сваку утакмицу спремају пуним интезитетом. На наше питање каква су очекивања од предстојеће утакмице са крагујевачким Радничким Челица каже:

Душко Челица леви бек РК „Врање 1957“

Доста дуго познајем српски рукомет. Што се тиче Радничког, та екипа је добра, увек је у самом врху, увек се бори за плеј офф и увек и мало недостаје за сам врх. По томе како раде, заслужују боље место у лиги. Имају велики ростер што нама не иде у прилог. Та два бода нам пуно значе и надам се позитивном исходу, рекао је леви бек у екипи Врања, Челица.

Утакмица са Радничким игра се 17. априла, у среду од 19 сати у Спортској хали у Врању.

Спорт