АМСС: Возачи, опрез, већ од четвртка почињу гужве пред викенд, на границама колоне

Улаз у Србију из Северне Македоније

На ауто-путевима, наплатним рампама и граничним прелазима ка Мађарској и Хрватској последњих неколико седмица већ од четвртка интезитет собраћај почиње да се значајно појачава, саопштио је АМСС и апеловао на возаче да због тога буду усредсређени на вожњу и возе на већем одстојању.

„Умор је чест пратилац страних возача који возе на дугим релацијама и само пролазе кроз нашу земљу, зато су честе саобраћајне незгоде због којих се стварају застоји и вожња успорава“, каже се у саопштењу АМСС.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП “ Путеви Србије“ на наплатним станицама нема задржавања возила.

Задржавања на путничким терминалима граничних прелаза на излазу из земље су од 30 минута до два сата, а на улазу од 30 до педесет минута према информацијама Управе граничне Полиције Републике Србије добијеним у 17.15 сати.

На Хоргошу возила чекају 60 минута, Бачком Брегу 30 минута, Батровцима 120 минута. На улазу у земљу на Градини се возила задржавају 50 минута, Прешеву 50 минута и на Гостуну 30 минута.

Теретњаци на излазу из земље чекају на Хоргошу 300 минута, Келебији 180 минута, Батровцима 180 минута, Сремској Рачи 360 минута и Градини 60 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања, наводи се у саопштењу АМСС.

Please follow and like us:
Друштво