Комрад: Очишћена сва излетишта у окружењу

Уређење у сусрет празницима

Нема одмора за запослене у Комраду, континуирано се ради, а нарочито пре празника, али и за време празника. Град смо у који долази много људи из окружења, а  слика града је његова  хигијена и зеленило.
Неће бити паузе за запослене у Комраду ни током ових празника. Континуирано се ради, а ове године и више, јер пролећна сезона траје већ неколико месеци. Пре празника грађани су могли да избаце кабасти отпад, а сада се само настављају радови.

-У смислу изношења смећа по домаћинствима нема паузе, ни када је јавна хигијена у питању. Једино на Ускрс неће радити робна пијаца на пијаци Текија, ово говорим због оних који долазе из Хана и Бујановца . Све службе ће радити осталих дана – каже директор.

Но,  радило се много и претходних дана, као и данас. Зато ће сва излетишта у околини очишћена и сређена дочекати грађане, који се одлуче за првомајски уранак.

-Позната излетишта Александовачко језеро, Пржар и Ћошка, су очишћена и сређена. Упућујем апел да после боравка тамо грађани очисте и покупе комунални отпад у кесе, а ми ћемо након тога све то покупити. Посебан апел упућујем угоститељским објектима да на прави начин одлажу отпад, каже директор Комрада Зоран Димитријевић.

Постављено је још 50-так ђубријера у улици Бора Станковић, а биће још нових у централним градским улицама. И није потребно само очистити, већ и уредити да буде естетски лепо, каже директор.

-У шеталишту смо на канделабри поставили саксије са висећим цвећем. У сусрет празницима чинимо све да сваки кутак буде лепши- додаје Димитријевић.

Навике људи се мењају, показује статистика, истиче Димитријевић. Постављањем полуподземних контејнера већ је свест подигнута на виши ниво, али и све остало што се ради утиче на то да више обраћамо пажњу на заштиту животне средине.

Друштво