Заменик градоначелника Милан Илић најавио програм „Врањског културног лета“

Милан Илић – заменик градоначелника, у емисији „Дан пред нама“ РТВ Врање

На састанку Организационог одбора манифестације „Врањско културно лето 2024“, којим је председавала Зорица Јовић, председница Скупштине града, усвојен је овогодишњи програм. О самом програму манифестације, у нашем јутарњем програму говорио је заменик градоначелника, Милан Илић.

Програм манифестације, која се одржава традиционалне сваке године ове године имаће више од десетак догађаја. Према његовим речима, Врање ће у оквиру „Врањског културног лета“ имати богат програм.

-Програм ће бити одржан од почетка маја, до септембра. Сваке године већ традиционално су културно туристичка дешавања у нашем граду одржавају на неколико локација, али и на неколико локација у Врањској Бањи, тако да можемо говорити не само о „Врањском културном лету“ већ и о Бањском лету. Сама манифестација има културно-туристички карактер, јер за циљ има промоцију културе и развој манифестационог туризма у нашем граду. Очекујемо доста посетиоца, поред наших грађана, бројне туристе, рекао је заменик градоначелника.

За месец јун такође је припремљен богат културно-туристички садржај.

– Врањска градска песма, фестивал који ће бити одржан 7. и 8. јуна. Знамо да је Врањска градска песма уврштена на листу нематеријалбих културних добара Србије, али и на Unesco листи. Биће ту разни извођачи народне врањске песме, предавања етно музиколога. Фестивал који заслужује да буде посећен, наглашава Илић.

Током гостовања заменик градоначелника најавио је догађај, који је такође према његовим речима постао бренд нашег града, а то је Међународна изложба паса свих раса, коју ће сутра званично отворити у име Града.

– Међународна изложба тринаеста по реду, доста говори о самој организацији, о посвећености кинолошког друштва, али и подршци Града, коју несебично пружа изложби. Позивам људе, да уколико сутра не буду ишли на излет, дођу и присуствују изложби. Званично отварање ће бити око 10 сати, тако да изволите да уживамо заједно, рекао је Илић.

Кинолошко друштво према његовим речима, ове године обележава 30 година постојања и рада па се тако и погодило, да ће бити 30 излагача, не само из региона, већ и Европе и света.

Друштво