Спорт, плес и фолклор у оквиру Европске недеље мобилности

Јавни час спорта

Наставља се обележавање Европске недеље мобилности, а активности ове године трају недељу дана. Оне су разнолике и многобројне, а усмерене су, пре свега, на младе, који треба да усвоје важност здравих стилова живота и кретања без употребе моторних возила.

У оквиру Европске недеље мобилности у сали Културно-образовног центра одржани су Јавни час спорта, Јавни час плеса и Музички програм у оквиру којег су се представили најмлађи чланови Фолклорног ансамбла Севдах.

Дечици су се у прелажењу полигона спретности придружиле и чланице плесног студија Ilusion.

– Кроз овај пројекат који радимо већ пар година Спорт у школе имамо један јавни час спорта, који данас организујемо овде и кроз који дечица имају вежбе загревања, вежбе обликовања и један полигон који смо припремили за њих. У сваком случају биће им забавно, пуно је деце ту, тако да ће сигурно бити добра игра и забава, рекао је Владимир Величковић, Савез за школски спорт.

-Биле су занимљиве спортске активности, загрејале смо се за наступ, каже учесница Хана.

Након полигона, наступиле су чланице плесног студија Ilusion, које су се представиле низом кореографија.

Плесни студио Ilusion

-Било је лепо и врло сам задовољна, рекла је Софија.

У ритму музике настављено је дружење, али уз звуке народног мелоса и кораке фолклора.

-Фолклор увек промовише здрав начин живота, јер фолклор је једна врста спорта, а данас се представљамо са најмлађим ансамблом и играмо две кореографије, то су српске игре Црноречја и сеоске игре из околине Врања, додаје Тања Нухијевић из ФА Севдах.

Била је ово прилика за лепо и разиграно дружење, али и да се научи нешто ново и пошаље јасна порука о важности бављења спортом и свим видовима физичке активности.

-Суштина је да се што мање користе моторна возила, да се користе други видови кретања, попут пешачења, бициклирања, и суштина је да будемо активни, пре свега због здравља, али и квалитета животне средине, истакла је Маја Недељковић, координаторка активности у оквиру Европске недеље мобилности.

Председница Скупштине и директорка КОЦ-а на манифестацији

Догађајима је присуствовала и председница Скупштине и Савета за безбедност саобраћаја, Зорица Јовић.

Обележавање Европске недеље мобилности траје до недеље, 22. септембра када обележавамо Светски дан без аутомобила.

Please follow and like us:
Друштво