Градоначелник: Разговори о новој инвестицији у Слободној зони при крају

Гостовање градоначелника Врања др Слободана Миленковића у емисији “Дан пред нама“

Бројне активности руководства наше локалне самоуправе обележиле су период који је за нама, а тако се наставља и даље. О сусретима, пројектима, како онима који претходе, тако и онима који су завршени,  запошљавању, образовању, све  у циљу помоћи грађанима, у емисији “Дан пред нама“  , говорио је градоначелник Врања доктор Слободан Миленковић.

Сутра  долази министар Томислав Момировић, који ће након обиласка Леон маркета у оквиру акције “Најбоља цена“, са градоначелником посетити Сајам запошљавања, који се организује у дворишту врањске Филијале.

-То је заиста добра прилика за послодавце и незапослене. Многи су на тај начин дошли до радног места.  Ја сам сигуран да ће Врање доћи уситуацију када неће имати довољно стручних радника. Тим пре, зато што имам нове информације о доласку новог инвеститора у Слободну зону, како је најавио председник Вучић.  Разговори иду у добром правцу. Очекујем да се ускоро потпишу уговори, каже градоначелник.

Помоћ у запошљавању је и пројекат који ће Град реализовати са Регионалном развојном агенцијом Пчињског округа, под називом  “Образовање у у функцији регионалног развоја“. Вредност пројекта је милион и 700.000 динара , а Град учествује са 800.000. динара.

-Управо радимо Анализу стања тржишта рада, да бисмо направили стратешки документ до 2033. године. На основу тога можемо да креирамо образовне профиле у средњим школама, да бисмо имали обучену радну снагу за привреду у Граду,  да не би лутали. Тада ћемо имамо јасну слику у ком правцу треба да иде наше образовање. Кроз упитнике добијамо  информације шта је потребно, да ли новинари, или производни или услужни кадрови.  Хвала РТВ Врање што учествује у овој аналази и што је показала  интересовање за ову анкету, додаје Миленковић.

Пред нама су и  “Михољски сусрети села“  и припреме су у току. Наставиће се и реализација капиталних пројеката и неће се стати са реконструкцијом школских и предшколских објеката, истиче градоначелник Врања.

Please follow and like us:
Друштво