Сајам запошљавања у Врању  у петак 20. септембра

Филијала Националне службе за запошљавање у Врању, у петак, 20. септембра организује Сајам запошљавања.  На сајму ће незапослени и послодавци моћи да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапосленима бити пружена помоћ и у писању радне биографије (CV).

На другом овогодишњем Сајму запошљавања учешће је најавило преко 30 послодаваца из области аутоиндустрије, тапетарства, дрвне производње, текстилства, обућарства, машинства и обраде метала, прехрамбене производње, електротехнике, трговине, економије, администрације, саобраћаја, изградње путева и аутопутева. Они су исказали потребу за запошљавањем преко 400 лица различитих профила занимања.

-Имамо 39 пријављених послодаваца са територије Пчињског округа, од којих је један послодавац из Удружења особа са инвалидитетом и филијала Националне службе за запошљавање у Врању. Број позваних лица, односно оних који су у потражњи за запослењем је 1420, истакао је Живковић.

Живковић даље додаје да су послодавци исказали потребу за 440 лица различитих профила занимања.

-Почев од тапетара, столара, вариоца, возача це категорије, обућара до текстилних  и машинских инжењера али и  физичких радника. Потражња је и за саветником за животна осигурања, наравно да има радних места и за особе са инвалидитетом. Сва заинтересована лица која траже или већ имају посао, а желе промену, могу да се одазову, јер посао се тражи, не чека се, нагласио је наш саговорник.

Незапослени ће на сајму бити у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своју радну биографију. На штанду Националне службе незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапосленима бити пружена помоћ и у писању радне биографије, речи су Горана Живковића директора филијале Нациналне службе за запошљавање у Врању.

Please follow and like us:
Друштво