Пронађено беживотно тело мигранта у близини рудника Грот

Дежурни јавни тужилац ВЈТ у Врању наложио је задржавање и подношење кривичних пријава против Б.М. (1981. годиште) и И.Б. (1980. годиште), обојица из околине Прешева, због кривичног дела Недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи и због кривичног дела Спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Осумњичени су критичног дана обављали недозвољени транзит седморо ирегуларних миграната на делу пута Крива Феја – Врањска Бања, те када су службена лица ПУ Врање покушали заустављање возила у селу Корбевац, ради откривања кривичног дела и хватања учиниоца,  осумњичени Б.М. у чијем возилу су се налазили мигранти, изненадним маневром возила спречио је службена лица у вршењу службене радње и довео у опасност њихове животе и удаљио се са лица места.

За осумњиченим је покренута полицијска потера и лице је пронађено са возилом у јами рудника “Грот“ у Кривој Феји, док су мигранти отишли у непознатом правцу. Полицијска патрола на путу до јаме пронашла је тело једног мигранта без животних функција. Обављен је увиђај лица места, наложена је обдукција тела страдалог мигранта преко Завода за судску медицину у Нишу (чији се налаз очекује), како би се утврдио узрок смрти мигранта.

Лица ће са кривичном пријавом бити саслушана данас 18.9.2024. године, од стране јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Врању, саопштавају из Вишег јавног тужилаштва у Врању.

Please follow and like us:
Друштво