Пензионери представљају југ Србије у Врањачкој Бањи

Ветерани се такмиче у пет спортских дисциплина

Чланови Удружења пензионера из Пчињског округа учествоваће на 17. Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба која ће бити одржана од 19. до 22. септембра у Врњачкој Бањи. Током манифестације се очекује присуство око хиљаду учесника и гостију из читаве Србије.

Чланови Удружења пензионера града Врања и њихове колеге из Бујановца ће учествовати на традиционалној манифестацији спорта, здравља и културе трећег доба која се одржава у Врањачкој Бањи.

На Олимпијади ће учествовати око 550 такмичара, сврстаних у више од 100 екипа у пет спортских дисциплина примерених њиховом старосном добу: штафети у брзом ходању, шутирању на мале голове, извођењу слободних бацања на кош, пикаду и шаху.

– Организована су најпре општинска такмичења, затим регионална и две победничке екипе са тог надметања, Врање и Бујановац, иду на централну манифестацију у Врањачку Бању – прецизира председник Удружења пензионера града Врања, Стојче Павловић.

– Наши такмичари из региона ће се надметати у четири дисциплине. Екипе су мешовите, мушко-женске, са по троје такмичара.

Највише очекујемо од штафете у брзом ходању, затим пикада, ту је и фудбал, а кошарка је на четвртом месту, мада може да дође и до изненађења – каже Чедомир Стојановић.

Осим спортиста, на Олимпијади учествују сликари, иконописци, певачи и писци, а Врањанци ће се представити оним чиме се највише поносе, музиком, песмом и игром.

– Чланови фолклорног ансамбла Удружења пензионера „Врањски мерак“ ће се представити двема кореографијама, једном песмом и монологом.

Најпре ће наступити играчи са кореографијом из старог Врања, затим Миле Ђорђевић са монологом из „Коштане“, следе поново играчи са сеоским играма из околине Врања, док ће на крају поново наступити Миле са својом сопственом композицијом „Мој соколе“ – најављује Чедомир Стојановић.

Стојче Павловић и овом приликом апелује на све пензионере да дођу у просторије Удружења и учествују и бројним активностима које организују њихове колеге.

Учешће на Олимпијади трећег доба је круна свих активности чланова Удружења, а ти сусрети су за све учеснике незаборавни, слажу се наши саговорници.

– То нам много значи јер долазимо у контакт са пензионерима из региона и целе Србије. Итекако је корисно за све, и за информисање, али и за личне контакте.

Кажу људи: Једно виђење – читав век“ и тиме је све речено – поручује Стојче Павловић.

Please follow and like us:
Некатегоризовано