Јовић: Важно је да негујемо сећање на страдале претке и да томе учимо млађе генерације

Зорица Јовић, председница Скупштине

Обележавање ослобођења града Врања у Другом светском рату почеће у петак, шестог септембра, када ће бити свечана и радна седница Скупштине, а биће настављено у суботу, полагањем венаца и цвећа крај Споменика ослободиоцима Врања у Другом светском рату.

Програм обележавања 7. септембра, Дана ослобођења Врања у Другом светском рату  почиње у петак, пријемом делегације СУБНОР-а у Градској кући. Свечана седница почеће у 11 сати, након чега ће уследити радна седница Скупштине. На каналу Радио телевизије Врање моћи ћете да пратите директан пренос.

-Обзиром да је 7. септембар у суботу, ми ћемо свечану седницу Скупштине града одржати у петак, 6. септембра, а након тога иде радна седница, шеста по реду. Наставља се обележавање ослобођења у суботу, 7. септембра, испред Педагошког факултета. Свечаност ће почети у 11 сати, каже Зорица Јовић, председница Скупштине града Врања.

Када је реч о радном делу седнице локалног парламента, на дневном реду   је 13 тачака.

-Пред одборницима ће се наћи пар тачака које се тичу отуђења градског грађевинског земљишта у својини града, највећи број или је припајање, спајање или део парцела које нису завршене на претходној седници Скупштине, ићи ће уговор који се тиче уређења права и обавеза између Града и ЈП Комрад, а тиче се управљањем отпадом на територији Пчињског округа, ту је избор директора ЈУ Културо-образовни центар, а највећи број тачака је са мандатно-имунитетске комисије, а реч је о члановима управних и надзорних одбора свих јавних установа на територији града Врања, додаје Јовићева.

Седмог септембра, крај Споменика револуцији код Педагошког факултета биће положени венци и цвеће, а присутнима ће се обратити градоначелник Врања, др Слободан Миленковић. Уследиће разгледање поставке ,,80 година од формирања 8. Српске ударне бригаде“ у Галерији Народног музеја. Поставку је припремио Историјски архив.

“Важно је да негујемо сећање на страдале претке, и да томе учимо млађе генерације,“ истакла је Зорица Јовић, председница Скупштине.

Please follow and like us:
Друштво