“Изазови родитељства“ – нови пројекат РТВ-а

“Изазови родитељства “ назив је новог серијала Радио телевизије Врање који реализујемо у оквиру пројекта“Снажна деца, снажан град“ који је финансијски  подржан средствима Града Врања. Савремено родитељство је сложен и вишеструки задатак. У ери брзог технолошког напретка, друштвених промена и повећане дигитализације, родитељи се суочавају са изазовима који су значајно другачији од оних са којима су се суочавале претходне генерације. Овом значајном темом бавићемо се у оквиру нашег серијала. Синоћ је премијерно емитована прва емисија у оквиру овог пројекта.

Изазови с којима се родитељи данас суочавају током васпитавања деце су бројни и различити. Што разликује данашње родитеље од родитеља ранијих генерација, који су то посебни притисци у родитељској улози с којима се они данас суочавају су само нека од питања којима ћемо се бавити у оквиру овог серијала.

-Тема, која, верујем, интересује све нас. Кажу да је родитељство најважнија и најлепша могућа мисија у животу, али и нешто што захтева доста посвећености, много труда, одрицања, пожртвовања и одрицања. Верујемо да ће овај пројекат, који ћемо реализовати у наредном периоду о изазовима родитељства допринети стварању здравијих породица и бољем друштвеном окружењу и амбијенту у којем деца могу расти и просперирати. То је заправо и мото ове наше програмске целине, каже Лолица Поповић уредница ТВ Врање .

“Није лако бити родитељ: Успони и падови“ називе је прве емисије која је премијерно емитована синоћ. Гости су били представници Школе родитељства која функционише при Дому здравља у Врању. Доктор Ненад Младеновић, педијатар, координатор школе, др Зорица Нешић гинеколошкиња  и Милена Ђорђевић главна сестра у Диспанзеру за жене конкретно су говорили о изазовима који су пред трудницама али и о младим родитељима који имају бебу у кући.

Неке од најчешћих грешака које правимо као родитељи и како можемо да их избегнемо; Родитељство у доба друштвених мрежа; Неуспех у преношењу моралних вредности деци; Дечје лажи; Изазови самохраних родитеља; Улога разведених родитеља у подизању деце; Улога оца у породици; Улога мајке у животу детета;  Који типови родитељства постоје?  Ово су само неке од тема о којима ћемо говорити у  наредним емисијама а у студију Радио телевизије Врање о свему томе разговараћемо са компетентним особама, стручњацима, социолозима, психолозима, васпитачима, учитељима,  родитељима али и са децом предшколског и школског узраста.

Серијал “Изазови родитељства “ можете пратити сваког понедељка на каналу Радио телевизије Врање од 20 сати и у репризним термину уторком од 17 часова.

Please follow and like us:
Друштво