Отворена изложба „Ми памтимо, ми не заборављамо“

Изложба „Ми памтимо, ми не заборављамо“

У Галерији Народног музеја отворена је изложба под називом „Ми памтимо, ми не заборављамо“ чији је аутор Удружење „Српски ратни ветерани Врање“. Изложбу је отворио је проф. др Дејан Антић, а присуствовали су представници локалне самоуправеи бројни грађани.

Председник Удружења „Српски ратни ветерани Врање“ Драгољуб Стошић нагласио је да су на паноима слике хиљаду српских бораца и руских добровољаца. Поручио је да памтимо и не заборављамо и борце којих нема на сликама због недоступности података, јер је њихова жртва неоспорна. Осим слика бораца, на девет паноа представљена су кључна велика разарања наше земље током бомбардовања 1999. године.

– Хвала вам што сте се одазвали нашем позиву. Сви ви сте исказали велики патриотизам, родољубље и љубав према отаџбини Србији и према свим тим јунацима што положише животе за отаџбину. Данашњу изложбу смо припремили и она је сећање на погинуле борце из ратова деведесетих година. Ова изложба је посвећена 25.годишњици страдања српског народа, поручио је председник удружења Драгољуб Стошић.

Изложбу је отворио проф. др Дејан Антић који је рекао да је ово прилика да се подсетимо због чега памтимо и зашто не заборављамо.

-Срби су као народ од Косова па до наших дана водили искључиво одбрамбено- ослободилачке ратове. Срби нису народ који је освајао туђе и отимао туђе. Срби нису народ који је палио, пљачкао и уништавао цивиле и цивилне објекте. За разлику од других који су нас много задужили, који су се потрудили да српски народ вековима страда, српски народ је народ страдалника и мученика, поручио је др Дејан Антић.

Изложба је отворена у сусрет Видовдану који је крсна слава Српских ратних ветерана, а на њој се радило претходних шест месеци. Овом приликом подељене су захвалнице свима који су помогли отварање ове изложбе.

Please follow and like us:
Друштво