Емилија и Филип ђаци генерације у својим школама

Филип Стојковић и Емилија Радисавић

По традицији, у јуну мали и велики матуранти завршавају једно поглавље у животу и спремају се за следеће. Док се они припремају за своје пријемне и завршне испите, ред је да се они најбољи током школовања награде и истакну. Емилија Радисавић и Филип Стојковић су ђаци генерације ОШ „Бранислав Нушић“ из Ратаја и Економско-трговинске школе.

Сви ђаци генерације из основних и средњих школа са територије нашег града добили су вредне награде од локалне самоуправе на свечаности приређеној у Градском парку. Добили су нове бицикле, кациге, књиге и похвалнице као подстрек за даљи рад.

– Прижељкивао јесам, али постојало је и очекивање  јер сам се доста трудио и залагао и очекивао сам да тај мој труд и рад добије неко признање на крају. Континуитет у раду је оно што је пресудило, доста сам се трудио. Хтео сам да редовно радим и стичем та знања која ће ми на крају бити потребна за оно што планирам да радим после школе, али се то залагање на крају испоставило као значајно када је у питању титула ђака генерације, рекао је Филип Стојковић.

– Некад је било  неких одрицања, а ја ипак одлучим да останем кући, да се припремим за неки тест или одговарање. Ја сам одувек желела, односно, имала сам циљ да будем ђак генерације и доста сам се трудила да све превазиђем и да све добро научим да бих добила ту титулу. Планирам да упишем Медицинску школу, општи смер и надам се да ће све супер да прође, поручује Емилија Радисавић.

Њихове разредне старешине, професорка Марина Трајковић и наставник Игор Митић не крију срећу и задовољство што су њихови ученици најбољи међу најбољима.

Осећај који преовладава је понос, а затим и задовољство, али морам да признам да нисам изненађена. Пратећи Филипа кроз његово четворогодишње школовање, имала сам осећај да је он тај ко ће бити ђак генерације, поручује Филипова разредна.

– Емилија је добро дете и она је прави избор. Одлуком наставничког већа и правилником Емилија Радисавић је понела титулу ђака генерације, поручује Емилијин разредни старешина.

Емилија и Филип се припремају за даље школовање. Емилија за Медицинску школу, а Филип за Економски факултет у Нишу.  Радују се будућим изазовима и с нестрпљењем очекују даље обавезе.

Please follow and like us:
Друштво Образовање