У току су припреме за пријемне испите за основце

У току су припреме за полагање пријемних испита  за свршене основце на територији града Врања. Упоредо матуранти свих средњих школа и Гимназије  почели су са полагањем завршног испита који се одвија по плану и програму који је одредила свака средња школа посебно.

Пријемни испити су велика брига за свршене основце и њихове родитеље. Ове године у свим средњим школама и Гимназији, биће више места у односу на број свршених основац,а рекао је за нашу кућу Јовица Стевановић просветни саветник.

-У току су припреме за полагање завршних испита  за ученике Основних школа а пријемни испити ће бити одржани 17. 18. и 19. јуна у матичним школама. Ове године биће више места у свим средњим школама и гимназији у односу на број свршених основаца рекао је за наш програм просветни саветник  Јовица Стевановић.

Важно је на време саставити листу жеља, а места ће бити довољно за све

-Када је реч о ученицима средњих школа у току је полагање матурског испита за ученике са четворогодишњим образовањем а за ученике са трогодишњим полагање завршног испита. У саму организацију полагања у средњим школама није укључено Министарство просвете већ саме школе нагласио је Стевановић.

Завршни испити за средњошколце одвијају се по плану и програму који су прописани од стране самих школа.

Please follow and like us:
Образовање