Милосављевић:  Лепи празници и за кориснике Прихватилишта и Сигурне куће

Центар за развој локалних услуга социјалне заштите

Локална самоуправа се побринула да и корисницима Прихватилишта за одрасла и стара лица и Сигурне куће улепша празнике и ове, као претходних година, каже Данијела Милосављевић градска већница. Празнике су обележила дружења, празнични ручкови и посете оних који мисле на своје суграђане који нису у окружењу својих најмилијих.

Да нико не буде сам у дане празника и да нико не буде заборављен. То је брига о људима коју кроз финансирање корисника Центра за развој локалних услуга социјалне заштите води локална самоуправа. То много значи, а када су празници још и више.

-То су људи који су у Прихватилишту за одрасла и стара лица, углавном се ради о људима који су бескућници. Сваки празник се трудимо да обележе као да су код куће. Имали су свечане ручкове, фарбана јаја, а стручни радници су организовали дружења, приредбе, како би им празник био што лепши. Град се труди да им улепша празнике и у те намене издваја 80 милиона динара- каже већница.

Осим ових корисника ту су тренутно смештени и корисници Сигурне куће, због радова на њиховом објекту. Сви су зејадно прославили  празнике. И ове године нису их заборавили они који их већ традиционално обилазе за празнике, а посетили су их и неки нови људи.

– Пре свих, ту је Удружење пензионера Града, које за сваки празник посети  те људе и доносе и јаја и пите и колаче и увеличају им празник. Ове године и бајкери су посетили наше суграђане и улепшали им празнике и хвала им на томе – каже Милосављевићева.

Добро је што Град има овакву установу , где корисници имају кров над главом, обезбеђену здравствену заштиту, храну и све што им је потребно. Они чине једну породицу, истиче Милосављевићева.

-Добро је да се тако односе једни према другима, тако да им празници који дођу буду лепши и да их лакше поднесу – додаје већница.

Осим њих под кровом Центра је и Маштоленд за децу са сметњама у развоју. Они су пре празника украсили свој простор  пригодним цртежима и фарбали јаја, у оквиру својих креативних радионица.

Друштво