Завршени радови у улици Милунке Савић на израдњи топловода

др Слободан Миленковић градоначелник Врања са сарадницима

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима обишао је улицу Милунке Савић у којој су почели радови на њеном асфалтирању и у којој су завршени радови на изградњи топловода.

По речима градоначелника др Слободан Миленковића, завршетак радова у улици Милунке Савић један је од капиталних пројеката у граду, чији радови износе 11 милиона динара са ПДВ-ом.

То је један капитални пројекат за град Врање где се заједно са котларницама на биомасу, чиме се коначно ослобађамо мазута и циљ нам је да грејна сезона 2024/25. почне новим енергентом, прихватљивим за заштиту животне средине, речи су градоначелника др Слободана Миленковића.

Проблема током радова је било, али су они решавани у ходу и дошло се до оног кључног и завршног дела, а то је асфалтирање улице Милунке Савић.

-Истовремено, желим да најавим да се пројекат наставља и да ћемо већ до краја ове недеље кренути са извођењем радова на последњем краку топловода, а то је спајање котларнице Здравственог центра са солитерима који се налазе у Блоку Пошта банкa. Такође, желим да се захвалим људима који живе у улици Милунке Савић на стрпљењу и разумевању. Ово су ствари од великог значаја за наш град, јер се решава битан пројекат за наш град, а то је пре свега топлификација и изградња котларница које користе обновљиве изворе енергије. Што се тиче ове саобраћајнице, она је дужине 400 метара, ширине пет и биће комплетно рехабилитована у целом профилу. Вредност радова је нешто више од 11 милиона динара са пдв-ом, истакао је градоначелник.

Радови су били изузетно захтевни на овом месту, речи су градоначелника који додаје да је циљ био да ове године грејна сезона почне на време, тачније 15. октобра, чему доприносе управо завршени радови у улици Милунке Савић.

Please follow and like us:
Друштво