Вучић: За нас је здравље најважније

Председник Вучић обилази градилиште Тиршова 2

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је синоћ радове на изградњи дечје болнице Тиршова 2 и навео да ће они бити завршени до марта-априла 2027. године, додајући да је здравље најважније.

Он је навео да је вредност грађевинских радова 118 милиона евра и да ће зграда изгледати велелепно.

-Радови ће бити завршени до марта, априла 2027. године, пре почетка Експа. За нас је најважније да сачувамо здравље и животе људи и зато улажемо огроман новац и зато смо и урадили Клинички центар који се налази овде и близини. Градимо најмодернију дечију клинику и верујемо да ће то бити важно не само за децу из Београда, већ из целе Србије и региона, истакао је Вучић.

Он је током обиласка радова рекао да је поносан на ту болницу и да ће она, када буде изграђена, бити на понос свим грађанима Србије, као и лекарима и сестрама који ће имати боље услове.

Додао је да ће после тога и ниво свеукупне дечје заштите у нашој земљи бити много бољи.

Председник је навео да ће лек за „децу лептире“ бити доступан у Београду најкасније до 13 или 14. августа и да лечење по детету кошта 600.000 евра.

Он је подсетио да од 1. септембра креће акција превентивних прегледа за грађане изнад 40 година и додао да ће прегледи трајати и викендом.

Систематски прегледи за децу биће поново уведени, навео је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво