Јавно показна вежба гашење пожара у згради

Јавно показна вежба

У оквиру обележавања Дана сектора за ванредне ситуације,  јединица Сектора за ванредне ситуације у Врању извела је показну вежбу и евакуацију станара зграде у насељу Огледна станица у Врању .

У јутарњим сатима припадници Сектора за ванредне ситуације у Врању извели су јавно показну вежбу гашење пожара и евакуацију станара са другог спрата стамбене зграде. Уколико се нађете у ситуацији пожара и зовете ватрогасце, неопходно је да се прво представите, кажете своју адресу, да кажете шта се десило и да објасните пут до тог места, а пожељно је и да неко сачека екипу ватрогасаца.

–   Свака интервенција је прича за себе, од тренутка дојаве излазак је двадесетак секунди. Долазак на лице места зависи од места у граду у коме се налази. Обично за пет минута екипа долази на лице места. Овакве ситуације су учестале, није битно да ли је пролеће, лето, јесен или зима, ми имамо нон стоп овакве интервенције, односно показне вежбе, вежбамо да не би дошло до неких непредвиђених околности, које могу да се десе приликом интервенисања,каже Марјан Ристић, заменик команданта Ватрогасне-спасилачке јединице у Врању.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије основан 17. септембра 2009. године као јединствена служба за заштиту и спашавање у ванредним ситуацијама и то је уједно дан када ватрогасци-спасиоци обележавају крсну славу Пресвету Богородицу несагориву Неопалиму – Несагорива купина, заштитницу ватрогасаца. У свим Ватрогасно спасилачким јединицама на територији Пчињског округа ће сутра са почетком у 09.00 часова  бити одржана церемонија сечења славског колача.

Please follow and like us:
Друштво