„Светионик знања“ ове године окупља и средњошколке из Врања

Четири средњошколке из Врања, у пратњи Луке Трајковића координатора Канцеларије за младе отпутоваће сутра у Вршац ради такмичења  „Светионик знања“. Реч је о  пројекту који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и њихово презентовање  .  

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 48 средњошколаца из 12 локалних заједница подељених у тимове, међу којима је и Врање. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Тим поводом смо разговарали са девојкама и координатором Канцеларије за младе који сутра путују и чули које су теме које ће они обрађивати, као и то шта младе у Врању највише интригира.

-Преко Канцеларије за младе спроводи се организација. С поносом могу рећи да је 13 младих из Врања попунило пријаву за овај пројекта и самим тим је Врање град са највећим бројем пријава. На основу те пријаве вршило се бодовање за одабир кандидата, на основу чега су четири учеснице одабране као најбоље. Почели смо са припремама за само такмичење, како би спремни отишли сутра у Вршац, истакао је Лука Трајковић координатор Канцеларије за младе у Врању.

Први пут је пројекат „Светионик знања“ почео са активностима пре осам година и окупља младе из 12 локалних самоуправа. Оно што је занимљиво јесте да готово сваке године средњошколци из нашег града учествују и представљају Врање на најбољи могући начин.

-У Вршцу ћемо добити четири теме од које једну бирамо и представљамо. Само неке од њих су активизам, ит сектор, родна равноправност, рекла је Сара Ристић.

-Циљ је наравно доћи до финала, на нама да је да за три дана колико ћемо бити у Вршцу дамо свој максимум. Сматрам да би нашој локалној заједници победа на „Светионику знања’’ могла само да допринесе, нагласила је Софија Стојменовић.

Град који је победник на „Светионику знања“ добија одређена средства да спроведе своју иницијативу.

Please follow and like us:
Друштво