Вучић у Подрињу: Грађани добијају три пута и брзу саобраћајницу до Лознице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Подрињу током обиласка радова на реконструкцији пута Бојић – Текериш да ће тај посао бити завршен до октобра и да ће грађани у том крају тако добити три пута, као и брзу саобраћајницу Шабац – Лозница.

„Урадили смо три паралелна пута плус брза соабраћајница, сви су важни путеви. Важни су и због Цера, где је пут био језив, а сада је веома леп, ова три километра су урађена“, рекао је Вучић током обиласка.

-Ту су три паралелна пута и брза саобраћајница. Шабац никада раније није овако нешто урадио, јер су неки други њиме управљали. Нама је важно да се пут од Шапца до Лознице заврши што пре, и пре истека датог рок, јер то људима значи живот. Овде живе вредни и добри људи, углавном гастарбајтери, а надам се да ће добар пут и нова инфраструктура бити прилика да се и они врате у Србју. Ми морамо да радимо и градимо. Да ухватимо корак са временом и да гледамо у будућност, додао је председник. 

Вучић је изјавио да постоје многи који имају интересе да Србија не напредује путем ископавања литијума, као и да постоји много нејасноћа које ће тек морати да се разјасне и да зато треба да се чује шта мисле стручњаци. Он је рекао да постоје криминални, тајкунски, партикуларни, лични, политички и многи други интереси против напретка Србије путем ископавања литијума, као и да постоји много нејасноћа које ће тек морати да се разјасне.

-Могуће да и ја нећу бити за то уколико установимо да постоји било каква могућност тровања наших река или било каквих проблема. Зато желим да чујемо од оних који знају како тај посао треба да изгледа, који су много стручнији од мене, да ли је то тако или не. А на крају, као што сте видели, огроман број људи, огроман број стручњака у ствари мисле све супротно од онога што су нам политичари до сада говорили, рекао је Вучић на питања новинара коме је у интересу да Србија не напредује ископавајући литијум.

Вучић је навео да може да говори сто пута о литијуму, али да са друге стране, противници ископавања могу милион пута дневно да понове, како је рекао, лажи о литијуму, па да он против њих нема никакве шансе. 

Please follow and like us:
Друштво