Средњошколцима са територије Врања 75 %  попуста на месечне карте

Почетак школске године, осим повратка у школске клупе, за децу која путују из приградских и сеоских средина означава и куповину месечних карата и свакодневно путовање од куће до школе.

Основци и средњошколци у понедељак су сели у школске клупе, а деца из сеоских средина са територије Града пре школе седају и аутобус и путују до школе. Наша екипа разговарала је са диспечером Живојином Арсићем о цени карата и свим погодностима за путнике.

Од другог септембра саобраћају поласци у градском , приградском и међумесном саобраћају, то ми зовемо ђачки поласци. То су сви они поласци који током лета нису били активни. Највећи прилив ђака је из правца Тибужда, Требешиња, из Врањске Бање и околних села, поручио је Живојин Арсић, диспечер Кавим Јединства на главној аутобуској станици.

Сви ученици користе месечне карте за текући месец, које важе од 1. до 31. у месецу и сви имају попуст од 75% на цену месечне карте. Број вожњи је неограничен као и могућност вожњи током викенда.

– Услов је да школа достави списак ученика који користе превоз Фонду за образовање и на основу тих спискова ми вршимо издавање месечних карате. Први пут када дете узима месечну неопходно је да донесе слику величине као за личну карту и та легитимација важи за све године школовања, додао је Арсић.

Поред средњошколаца, и основци путују до школе и за њих важи другачије правило, а ускоро почиње и академска година па ће бруцоши и студенти путовати у Ниш, Београд, Нови Сад и друге универзитетске градове.

– Ту се издају друге врсте месечних, то су електронске картице и ту се врше допуне, само је неопходно да школе доставе спискове и врши се допуна тих електронских картица односно месечних и нема потребе да дете или родитељ долази. Са друге стране, попуст за студенте је 40 % уз индекс или потврду са факултета да је лице студент тог факултета, додаје Арсић.

Please follow and like us:
Друштво