Испраћај будућих војника и резервних официра

Уручење уговора кандидатима за војностручно оспособљавање

Центар министарства одбране Врање организовао је у Дому војске у Врању  свечано уручење уговора кандидатима за војностручно оспособљавање за резервне официре и добровољно служење војног рока.  Кандидати ће након уручења уговора, бити упућени у јединице Војске Србије, односно на Војну академију, где ће проћи обуку и стручно оспособљавање за војни позив.

Све присутне је поздравила председница Скупштине града Врања, Зорица Јовић.

– А пре свега и највише кандидате који су се издвојили из мноштва и показали и доказали да још увек међу младима влада патриотизам.

Ви имате тај патриотски циљ који ћете, сигурна сам, наставити да негујете и усавршавате управо служећи позив за који сте се одлучили – поручила је Зорица Јовић.

Начелница Одељења за планирања припрема за одбрану Министарства одбране, пуковник Снежана Васић је честитала свим кандидатима на одлуци да стану на браник отаџбине.

– Веома је важно рећи да ће сви кандидати који се упућују на ова два вида служења војне обавезе, имати могућност да, након завршетка војног рока, односно војно – стручног оспособљавања за резервне официре, постану део професионалних војних лица, да ли као војници по уговору или као активни војни официри – рекла је Васић.

Проректор Универзитета одбране, пуковник проф. др Срђан Љубојевић је истакао да му је част што се налази у Пчињском округу, који је увек предњачио по броју оних који су бранили Србију.

– Ви сте доказ да у нашем народу још постоје вредности од којих не одустајемо.

Ми смо народ који је увек љубоморно чувао тапију на своју слободу и њу смо плаћали онако како смо знали и умели.

Нисмо жалили животе, а није нам недостајало ни храбрости у свему томе – казао је он.

Свечаности су, између осталих, присуствовали и представници Министарства одбране и Универзитета одбране, 4. бригаде Врање, градски већници Никола Поповић и Саша Стаменковић, представници општине Владичин Хан и потпуковник у пензији Драгутин Димчевски.

Please follow and like us:
Друштво