Акција „Чувај их„ у својству едукације

Милица Стојиљковић и Марија Илић

Друштво онколошких пацијената из Врања реализоваће пројекат од називом „Чувај их“ у циљу едукације девојака свих средњих школа о превенцији рака дојке.

Рано откривање рака дојке је веома битно за даље лечење а самопреглед је најважнији и најједноставнији.

– Друштво онколошких пацијената организује пројекат под називом „Чувај их„ који је подржан од стране „Траг„ фондације. Пројекат ће бити реализован у периоду од септембра ове године до марта 2025 године, а последње предавање ће бити 20. марта када се и обележава светски дан борбе против карцинома дојке. Циљ овог пројекта јесте подизање свести код младих девојака завршне године средње школе о значају самопрегледа и превентивних прегледа тако да ћемо у 6 средњих школа одржати предавања рекла је за РтВ Марија Илић пријатељица овог удружења. Она овом прилоком позива све ученице да дођу у што већем броју и информишу се у својим школама када ће бити одржана предавања наглашава Илићева.

Друштво онколошких пацијената помаже својим чланицама и члановима на сваки могући начин.

– Друштво онколошких пацијената окупља преко 100 чланова и активно је од 2020. године. Отворено је за своје чланове сваког петка од 18 до 20 часова, тада нам долазе чланови и људи којима треба помоћ, подршка и ми ту размењујемо искуства, шалимо се и дружимо каже секретарка овог удружења Милица Стојиљковић. Ако некоме буде затребала перика или турбан може да се обрати  удружењу наглашава секретарка овог удружења.

Превентива је најважнији фактор у спречавању свих болести, слажу се наше саговорнице.

Please follow and like us:
Здравље