Филијала НСЗ: Успешно спроведена мера самозапошљавања

Филијала НСЗ Врање

Филијала Националне службе за запошљавање у Врању и ове године успешно спроводи мере активне политике запошљавања, на основу расписаних јавних позива почетком године.  И овога пута највеће интересовање владало је за меру самозапошљавања, која је и завршена.

То потврђује и велики број захтева, чак 250, каже директор врањске Филијале, Горан Живковић. Од тог броја, у меру самозапошљавања укључено је 149 лица са територије Пчињског округа.

-Имамо потписаних 80 посто уговора, а некима смо продужили рок због АПР-а.  Лица која покрећу сопствени бизнис, субвенционишемо са 300.000 динара, а новац могу  да употребе за набавку опреме или упошљавање  радника. Обавеза је да морају годину дана да буду у радном односу. Надам се да ће бар 50 до 60 посто оних који су добили средства наставити да раде и да се наредне године јаве за неку другу меру, каже Живковић.

Осим реализације јавних позива активних мера запошљавања, Филијала редовно организује Сајмове запошљавања, који дају добре резултате. То је још једна прилика за незапослене, али и за послодавце да дођу до одговарајућег кадра у директном контакту.

-Овом приликом бих позвао све послодавце са подручја округа да дођу на сајам 20. септембра, у петак,  од 11 до 13 сати. Такође, позивам и незапослене и остале који желе да промене посао, да дођу. На Сајму запошљавања понуде за посао даће око 30 послодаваца, а очекујемо и око 1.600 заинтересованих, додаје Живковић.   

Непосредан разговор, попуњавање CV-ja, услови рада и оспособљеност кандидата, информације су које се на сајмовима размењују непосредно.  И ове године Сајам ће се одржати у дворишту Филијале у Врању.

Please follow and like us:
Друштво