Историјски успех за спорт југа Србије

Андрија Трајковић

Млади Сурдуличанин Андрија Трајковић остварио је велики успех освајањем бронзане медаље на Европском кадетском првенству у Бањалуци. Он је овим одличјем, али и шампионским манирима доказао велики потенцијал и могуће још веће успехе у будућности.

Са само 14 година, Андрија Трајковић из БК Радник из Сурдулице је на свом првом међународном турниру остварио историјски успех за бокс на југу Србије.

Као члан кадетске репрезентације Србије, освојио је бронзу у категорији до 70 кг на Европском кадетском првенству, које је почетком месеца одржано у Бањалуци.

У четвртфиналу је победио нокаутом у првој рунди, док је у полуфиналу, у веома изједначеном мечу, поражен судијским прегласавањем.

– У четвртфиналу сам боксовао против Литванца и добио га аперкатом у првој рунди.

Боксовао сам, затим, са Пољаком и он ме победио са 3:2 – наводи Трајковић.

– Успех је још већи ако се зна да је ово први званичан међународни наступ нашег боксера Андрије Трајковића. До сада смо освајали прва места на нивоу Србијем, а овако велико такмичење наши боксери још нису имали – указује тренер БК Радник из Сурдулице, Милош Цветковић.

Овај клуб постоји тек шест година, али упорним радом ствара базу од десетак младих и врло перспективних боксера.

Задовољни су условима за рад, али и жељом и мотивацијом најупорнијих такмичара.

– Имамо и првака у пионирској конкуренцији, то је Максим Банковић. И у сениорској и омладинској конкуренцији, али и у другим узрастима имамо озбиљне боксере.

Свако такмичење и сваки меч је добро искуство и шанса да се напредује – каже Цветковић.

Андрија Трајковић је овим великим успехом завршио сезону, након чека прелати у јуниоре, где тек треба да се докаже, али својим упорним радом, чак и док је на одмору, најављује да га тек очекују велики успеси.

– Сада сам на одмору и спремам се наредне године за јуниорску конкуренцију.

Имам вољу и велику жељу да постигнем још веће резултате – поручује овај млади спортиста.

Please follow and like us:
Спорт