Урбанизам: Акценат на планове везане за обновљиве изворе енергије

Град Врање

У јавном предузећу Урбанизам и изградња града Врања у току су бројне активности везане за израду планова генералне регулације, као и  детаљних урбанистичких планова.

Град Врање подељен је на пет зона, за њих се тренутно израђују планови генералне регулације. Један се ради цео по процедурама, а за четири се раде измене и допуне. Осим тих планова, раде се и планови детаљне регулације, каже Јелена Здравковић из Урбанизма.

-Ставила бих акценат на обновљиве изворе енергије, сада је на јавном увиду у процедури усвајање Плана који се тиче ветроелектране  Пољаница.  Усвојен је и План детаљне регулације за изградњу соларне електране Горње ливаде  у селу Содерце.  Ради се и План за изградњу  саобраћајнице која повезује улицу Маричку са Регионалним центром за управљање отпадом “Метерис“, каже Јелена Здравковић из Урбанизма.

План за изградњу Регионалне депоније је урађен и усвојен пре неколико година и будућа саобраћајница треба да повеже Град са Регионалним центром за управљање отпадом, каже Здравковићева.

Please follow and like us:
Друштво