Завршена реконструкција зграде Гинекологије и акушерства

Приводи се крају реализација једног од значајнијих пројеката у Пчињском округу. Са дирекотром Здравственог центра Врање, др Сађом Ђорђевићем, разговарали смо о реконструкцији готово свих одељења у болничком кругу.

Завршена је реконструкција зграде Гинекологије и акушерства Здравственог центра Врање, добијена је употребна дозвола и урађен је технички пријем, речи су директора Здравственог центра, др Саше Ђорђевића.

-Сада нам је 2.401 метар квадратни приступачан, следи повратак у те просторе и да релаксирамо рад Гинекологије и акушерства у потпуно новим условима, са потпуно новом опремом, истакао је др Ђорђевић.

Током јучерашњег дана потписан је уговор о куповини опреме са Министарством здравља у износу од 540 милиона за читаву болницу. Реконструкција целокупног Здравственог центра биће завршена радовима на Дечјем одељењу, а директор Ђорђевић наглашава да је други спрат овог одељења већ пресељен на одељење Радиологије.

-Једино што је остало у Здравственом центру Врање да се реконструише јесте Дечје одељење. Преселили смо други спрат Дечјег одељења на трећи спрат у А блоку, где је смештена Радиологија. Остао је трећи спрат Дечјег одељења и са њим завршавамо рекострукцију, нагласио је директор Здравственог центра.

У Здравственом центру има новина и када су специјализације лекара у питању.

-Ми смо према Министарству здравља партиципирали са 46 нових специјализација и три субспецијализације. Захваљујући Министарству здравља, финансија и РФЗО-у, примили смо у претходном периоду 39 лекара, да би ти лекари кренули у усавршавање свог знања, рекао је наш саговорник.

Др Ђорђевић наглашава да од 1980. године није било улагања у Здравствени центар Врање, те да реконструкција значи подједнако и пацијентима и запосленима, јер омогућава савремене услове рада и бржи опоравак пацијената.

Please follow and like us:
Здравље