Креативност и дружење на једном месту

У Галерији Народног универзитета  почео је  са радом једанаести по реду „Летњи атеље“. Све учеснике кроз ове године трајања повезује слобода у стварању и уметничком изражавању.

Кроз Атеље ће проћи велики број афирмисаних уметника, студената уметничких факултета, ученика основних и средњих школа, као и велики број наших суграђана, а и оних најмлађих.

– Од јуче је кренуло наше окупљање у Галерији на које смо чекали годину дана. Ја учествујем на Летњем атељеу шест година, а једино за време короне нисам учествовала. Похвалила бих прошлогодишњи атеље, који је био фантастичан и овом приликом бих се захвалила Јовани Настић, управници Галерије на дивној организацији и што нам је омогућила, и мени, али и деци да покажемо своје таленте, рекла је за РтВ учесница атељеа, Горана Лазаревић.

Атеље ће бити отворен радним данима од 09 до 19 часова, до 31. августа.

– Фасцинира ме то што је све више деце, не само талентоване, која заправо умеју да цртају, вероватно је то сплет свих околности и технолошког развоја и свега што им је доступно, тако да је фасцинантно шта све ради предшколски и школски узраст, наглашава Слађана Аризановић, професорка ликовне културе.

На овогодишњем атељеу учествују и наши најмлађи суграђани.

Најмлађа учесница Лара која је тек завршила први разред највише воли да црта природу и људе, али и колибрије. “Када сам у школи видела слике колибрија покушала сам да их нацртам и мени се то свидело и од тада сликам колибрије“, рекла је Лара.

Изложба радова са овогодишњег атељеа биће одржана у децембру.

Атеље ће бити отворен радним данима од 09 до 19 часова, до 31. августа.  Радове настали у овом периоду Врањанци ће моћи да виде на изложби, у октобру месецу, у Галерији Народног универзитета.

Током трајања манифестације „Дани Врања“, Летњи атеље биће организован у Градском парку.

Please follow and like us:
Култура