Отворен „ Летњи атеље“ 2024

ЈУ „ Народни Универзитет“ и ове године традиционално организује летњи атеље у својој галерији. Очекује се велики број учесника, не само сликара већ и људи који се баве вајарством и декупажом.

Август месец  резервисан је за дружење и стварање врањских сликара у галерији „Народног Универзитета у Врању.

– Ово је 11. по реду „Летњи атеље“ у организацији ЈУ „ Народни Универзитет“. Моја очекивања су велика, сваке године растемо и препознати смо у граду, али и у окружењу, рекла је за РтВ Јована Настић, управница Галерије „ Народног Универзитета“. Током трајања манифестације нам се прикључују нови учесници, прошле године смо имали 34 учесника, а ове године очекујемо исти, или чак већи број, наглашава Настићева.

Атеље ће бити отворен радним данима од 09 до 19 сати  до 31. августа. Радове који буду настали у овом периоду Врањанци ће имати прилику да виде на изложби у децембру у Галерији Народног Универзитета

Сликарка Слађана Недељковић из Врања учествује на овој манифестацији од њеног настанка. Након толико година, каже она,  јако је занимљиво окренути те странице и успомене и сетити се како је све изгледало, колико њих је било на манифестацији, и како су радили, али и славили важне тренутке у животу, попут рођендана и слично.

Током Трајања манифестације „ Дани Врања“ Летњи атеље биће пресељен у Градски парк.

Please follow and like us:
Култура