Концертно весеље за велики рок јубилеј

Jolly Jumper у акцији

Врањска рок група Џоли Џампер прославила је 40. рођендан концертом на Тргу Станише Стошића. Наступ је одржан у организацији Културно-образовног центра, а у оквиру Врањског културног лета.

Четрдесет година рада је јубилеј достојан поштовања на српској рок сцени, а толико стажа је сакупио врањски бенд „Џоли Џампер“.

Прослава јубилеја је уприличена на једини могући начин, на концерту на Тргу Станише Стошића, у топлој и позитивној атмосфери.

Џампери су одсвирали много концерата на домаћем терену, пред публиком која их најбоље познаје и највише воли, а сваки нови концерт је и нови изазов, указује фронтмен бенда, Јовица Давидовић.

– Шта год људи говорили или мислили о групи, кад се попнеш на бину остајеш сам и свака свирка је прича за себе.

Нема ту много филозофије, ако будеш искрен и добро се ознојиш, публика то препозна, а ако не, онда си фолирант – каже Јоца Џоли.

– Репертоар ће бити стандардни, са неким песмама које људи нису дуго чули, њих три-четири.

Када се раде овакве рођенданске свирке, онда се зна, замислите да Стонски не свирају „Satisfaction” или  “Jumping Jack Flash” – наводи Давидовић.

– Очекујемо нешто лепо и добру свирку. Припремали смо се доста дуго.

С обзиром на то да сам у групи од 2011. године, надам се доброј свирци и доброј забави – каже Ђока.

Организатор овог несвакидашњег догађаја је Културно – образовни центар Врање, а под покровитељством града Врања.

– Руководство града и Културно-образовни центар препознали су значај овог догађаја и подржали његову организацију.

Концерт се одржава у оквиру Врањског културног лета и овог пута у питању је један од најстаријих српских бендова „Џоли Џампер“, који траје већ 40 година – каже Ана Митић.

Популарни Џампери су на бину изашли у већ дуже време устаљеном саставу: Јовица, Ивица, Ђока и Давид и одсвирали сет песама које чине пресек њиховог стваралаштва у протеклих 40 година.

Публику су чинили поштоваоци из најранијег периода групе, али и њихова деца, па је атмосфера током концерта била весела, топла и права слављеничка.

Please follow and like us:
Култура