Ускоро креће изградња музеја Новак Ђоковић

Александар Вучић председник Републике Србије

Председник Србије изјавио је да верује да ће се ускоро кренути у изградњу музеја Новак Ђоковић и додао да су обављени први разговори тим поводом, што ће бити још једна од атракција.

Улагање у Експо и у спорт није једнократно, нити за једну Олимпијаду, Светско првенство или Европско, већ улагање у будућност, рекао је председник Вучић и додао:

 -То је улагање у будућност у инфраструктуру која треба да нам да таленте, да нам децу врати на спортске терене, на здравији живот, али истовремено да уживају у врхунским приредбама и манифестацијама, а то су симболи наших градова, истакао је Вучић.

Председник је у даљем обраћању рекао да су имали и преговоре о изградњи музеја Новак Ђоковић, који би требао да буде још један од атракција града.

-Палма (де Мајорка) има музеј посвећен Рафаелу Надалу. Ми ћемо гледати да покажемо у складу са заслугама то што је урадио за нашу земљу и истовремено да привучемо туристе. Новак јесте већи од Надала у том величанственом спорту. Не знам да ли знате колика је његова популарност, не само овде, већ, рецимо у Кини, да када поклоните неком кинеском функционеру рекет Новака Ђоковић, он то не сме да узме, јер би се то сматрало превеликим и прескупим поклоном, рекао је Вучић.

Он је додао да овим Београд постаје главни центар, метропола целог региона, не само бивше Југославије, већ и значајно шире од тога, јер морате да имате такав град, да бисте могли да привучете људе и верујем да смо на добром путу, поручио је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво