Тениски терени у Врању добијају рефлекторе

Ђорђе Мерџијевић тениски тренер у студију Радио телевизије Врање

Град Врање ове године обележава 100 година клупског тениса. У најави су изложба фотографија коју припрема Историјски архив „31. јануар“ , тениски турнири и долазак познатог српског тенисера. Припреме за овај јубилеј су у току, а из Тениског клуба „ДСМ“ најављују и осветљење за тениске терене на отвореном.

Четири тениска терена на отвореном у Врању добијају рефлекторе, како би заљубљеници у Олимпијски спорт уживали подједнако у игри и током дана, али и у вечерњим сатима. Тим поводом смо разговарали са Ђорђем Мерџијевићем, тениским тренером, који није крио задовољство када је у питању сарадња са локалном самоуправом, која је и овога пута финансирала модернизовање тениских терена.

-На тениским теренима у Врању најактуелнија вест је то што ће, први пут у историји Врања, тениски терени имати осветљење за сва четири терена, и тенис ће моћи да се игра и у вечерњим терминима. Такође, ове године обележавамо 100 година клупског тениса у Врању и средином септембра ћемо имати ту свечаност где ћемо организовати изложбу и велики турнир на коме ће учествовати тенисери из Суботице, Београда, Куманова и, наравно, ми као домаћини, истакао је Мерџијевић.

Први тениски клуб у Врању основан је давне 1924. године. Обележавање  значајног јубилеја трајаће два дана, а манифестацију ће отворити познати српски тенисер, чије име остаје непозница до самог догађаја, јер ће бити изненађење за све љубитеље белог спорта.

-Град финансира осветљење четири тениска терена. Оно на шта сам посебно поносан јесте та сарадња са локалном самоуправом, на челу са градоначелником, др Слободаном Миленковићем, у смислу да Град из године у годину ради све више на побољшању услова за игру на тениским теренима, нагласио је тренер Мерџијевић.

Тенис је, по речима тренера Мерџијевића, веома популаран спорт у Врању. Ове године тениски клуб броји 120 рекреативаца, који свакодневно играју и тренирају са три лиценцирана тениска тренера.

Please follow and like us:
Спорт