Вучић: Веће плате и пензије до краја године

Председник Србије, Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић рекао је да верује да ће до децембра просечна плата у Србији бити 900 евра, а да ће следеће године да  достигне 1.000 евра. Вучић је најавио и ново повећање пензија од 11 посто пре јануара следеће године.

Председник Вучић је рекао да смо по просеку плата најјачи у региону, али да ће се трудити да плате буду још веће, посебно ако говоримо о људима који примају минималац.

– Моја ће молба бити да минималац буде знатно виши од 50 хиљада динара. Молба премијеру и министру финансија је и да минимална зарада буде значајније увећана од увећања просечне плате за јавни сектор.

Председник је најавио да ће плате просветним радницима бити веће, као и да ће то повећање бити веће него што ће бити другима у јавном сектору.

Према његовим речима, тренутно је просек плате за наставно особље 96.000, за ненаставно 68.000 односно да је укупан просек 85.000, као и да је наша обавеза да, без обзира на фонд радних сати, онима који васпитавају нашу децу обезбедимо већа примања.

Председник је најавио и повећање пензија почетком наредне године.

-И пре јануара гледаћемо да то повећање буде 11 посто, што би на данашњу просечну пензију било повећање просечно од око 5000 динара, додао је председник.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је и да ће се од 1. новембра повећати родитељски додатак и тај износ ће за прво дете бити 4.336 евра, а до сада је било 3.307 евра, док је додатак за друго дете већи за чак 2.000 евра у односу на досадашња давања.

Такође, он је нагласио да ће дати све од себе да закон који се тиче родитељског додатка и који треба да ступи на снагу 1. новембра важи ретроактивно или да се пронађе други начин да се повећање односи и на родитеље који су добили децу раније ове године.

Председник је рекао да све што ради, ради због државе и грађана Србије и да ће тако наставити, као и да сматра да су Србији потребне нове фабрике и радна места која ће обезбедити бољу будућност грађанима.

Please follow and like us:
Друштво Економија