Свети пророк Илија храмовна је слава Градске општине Врањска Бања

Велики празник Свети пророк Илија храмовна је слава Градске општине Врањска Бања.

 Велики број становника као и руководство присуствовали су Светој литиругији која је служена у цркви Светог Илије поводом великог празника . Након Свете литургије уследиле су литије а потом и освећење славског колача. У порту цркве приређен је културно – уметнички програм који су извели чланови КУД „Врелац“ из Врањске Бање.

И ове године традицинално је организован вашар који окупља велики број људи како из овог места, тако и из околине.

Председник Врањске Бања Драган Сентић честитао је свим житељима Врањске Бање општинску и храмовну славу Светог Илију Громовника. У честитки се каже: Данас обележавамо један од најзначајних дана, празник и славу Градске општине, Светог пророка Илију који нас подесећа на нашу заједничку историју, културно наслеђе и све оно што нашу заједницу чини посебном.

Слава Градске општине је време када смо сви заједно, кад славимо наше успехе, али и када се подсећамо на вредности које нас повезују. Љубав и посвећеност према нашем месту, традиција и историја коју носимо, све то чини нашу заједницу снажнијом и лепшом. Настављамо да градимо и унапређујемо нашу Градску општину, а енергија наших грађана је кључан допринос у том процесу. Радујем се свим будућим достигнућима које ћемо заједно постићи. Свим грађанима желим срећну славу, нека овај празник свима донесе здравље, срећу, мир и напредак, каже се у честитки председника Градске општине Врањска Бања.

Please follow and like us:
Друштво