Председник Вучић: Значајно повећање плата просветарима, задуживање ће бити јефтиније

Председник Вучић најавио је повећање давања за родитељски додатак и истакао да највеће повећање очекује родитеље другог детета.

Вучић је рекао да је обавеза државе повећање плата за просветне раднике. „Повећање мора бити значајно веће него за све друге. Ја се надам да ће повећање плата просвератима бити веће и од повећања пензија“, рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да очекује да ће просечна плата у децембру бити 900 евра, а следеће године 1000 евра.

Председник Александар Вучић најавио је да ће повећање пензија бити пре јануара следеће године и да ће износити 11 одсто.

„То би просечно било 5.000 динара, ако је просечна пензија 46 хиљада динара. То није довољно, али је важно повећање“, истакао је Вучић.

Вучић је говорио и о минималним заради, те је истакао да је његова молба, пошто ће тек уследити преговори о повећању минималне зараде, да она буде увећана толико да буде значајно више од 50.000 динара. 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да стопа привредног раста у другом кварталу према флеш процени  4,2 одсто, док је у првом кварталу била 4,7 процената.

„Од објављених за други квартал, опет смо први у Европи. Када се буду сабрала прва два квартала, бићемо први, други, у најгорем случају трећи“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је знак за грађане да је Србија на правом путу и да имамо сигурно и извесну будућност.

„Имамо преко 6,5 милијарди евра на рачуну Републике Србије. То немају чак петоструко веће земље од нас на рачуна. Немамо фискале пробелеме. Стопа јавног дуга је 49,4 одсто, испод 50 одсто у односу на БДП“, нагласио је председник. 

Please follow and like us:
Друштво