Синиша Мали: Финансије Србије су стабилне

Министар финансија Синиша Мали

Одговарајући на критике посланика у Скупштини Србије министар финансија Синиша Мали рекао је да ће Влада Србије наставити да улаже у пројекте који поправљају квалитет живота грађана Србије, у путеве, школе, објекте за Експо 2027.

– Буџет Републике Србије не само да је стабилан, не постоје дуговања ни за субвенције ни када је повраћај ПДВ-а у питању – нагласио је Мали у свом излагању.

Од 2018. године када је завршена фискална консолидација, Србија је једна од пет најбрже растућих економија у Европи што је довело до тога да је стопа незапослености рекордно мала, а стопа запослености рекордно висока.

– Никада у историји нисмо имали овако ниску незапосленост на овај број становника, 9,4% у односу на чак, подсетићу вас, 25,9% што је била стопа незапослености у Србији пре само 12 година, 2012. године. Дакле, где је сваки четврти у нашој земљи био без посла – подсетио је министар финансија.

Успешност економије једне државе огледа се по броју запослених, али и константном отварању нових фабрика, школа и развоју нових путева.

Према речима Синише Малог, Србија је земља која привлачи највећи број страних инвеститора и да је некада та цифра износила 4,6 милијарди евра, што је 60 одсто од инвестиција Западног Балкана.

Please follow and like us:
Друштво