Ђорђевић: Летње игре на води ове године трају два дана – укупно 16 догађаја у оквиру спортског лета

Плакат: Игре на води

Врањско спортско лето ове године знатно је богатије, програм се из године у годину допуњује, те је овога лета чак 16 манифестација. Успешно су завршене “Мини бициклијада“ и “Бициклијада“, а ускоро нас очекују “Летње игре на води.“

Успешно је завршена “Бициклијада“ у оквиру које је ове године први пут одржана и “Мини бициклијада“ за најмлађе. Циљ је да деца заволе спорт и да се укључују у спортске активности и догађаје, тако да свака манифестација у фокус ставља децу и промоцију здравих стилова живота. “Врањско спортско лето“ се наставља, а Организациони одбор већ припрема наредну манифестацију.

-Већ 3. и 4. августа ће бити “Летње игре на води“ у трајању од два дана и ту смо прошле године имали 8 екипа, ове године мислим да су се све те екипе пријавиле, како су ме организатори који воде ову манифестацију обавестили. За сваку активност имамо Организациони одбор, где се до детаља планира програм. Претходних неколико година манифестаија је трајала један дан, ове ће трајати два дана. Имамо и неколико дана пре такмичења за пробу. Ове године биће занимљивије, први дан је такмичење за све екипе и четири које буду најбоље ићи ће у финале наредног дана и свака екипа ће добити награду, дакле све четири, то је новина и позивамо све спортисте да нам се придруже и да у овим топлим данима уживамо на базену и нека најбољи победи, каже већник за спорт, образовање и верске заједнице, Ненад Ђорђевић.

Пријава екипа је у току и трајаће до 26. јула. На такмичење се могу пријавити учесници старији од 15 година, а свака екипа треба да има пет чланова, од чега минимум једну девојку у тиму. Екипа која победи добиће 50 хиљада динара, другопласирана 30, трећепласирана 20 и четврта екипа која се бори у финалу 10 хиљада динара.

До краја Врањског спортског лета очекује нас још доста спортских догађаја. 

– Надам се да ћемо и са свим другим манифестацијама које радимо на неки начин покренути наше суграђане, да у овим летњим данима, када се и сва деца врате са факултета, када је пун град, да имамо и те спортске садржаје, да се људи међусобно друже, да буду активни, да се дешава нешто и сваке године обогаћујемо тај програм. Прошле године је било 10 активности, ове године ће бити 16, додаје већник Ђорђевић.

Овогодишња манифестација „Врањско спортско лето“, као и претходне, реализује се под покровитељством града Врања.

Please follow and like us:
Друштво Спорт