Мини бициклијада ревијалног карактера

Старт минициклијаде

Прва мини бициклијада одржана је на градском шеталишту у суботу у вечерњим сатима . Наши најмлађи суграђани имали су прилику да провозају своје бицикле дуж шеталишта  и да се друже и забаве. Наша екипа била је уз њих и ево шта је забележила.

У оквиру Врањског спортског лета 2024 одржана је прва минициклијада. Малишани су имали прилику да провозају своје бицикле на шеталишту, од робне куће до краја шеталишта и на крају те захтевне трке добили су сокић, медаљу као и налепницу за своју бициклу. Организатори наводе да ова трка није такмичарског карактера већ ревијалног и да су сва деца победници и да је циљ промоција здравог живота и стварања здравог начина живота.

– Спремна сам, не знам да ли ћу бити прва, али међу првима.

– Није у питању трка, већ само вожња у колони, тако да се нећемо тркати да будемо први. Много ће ми значити, јер ћу да запамтим ово.

– Не такмичимо се, само се возимо.

Мини бициклијаду је отворио градски већник за спорт Ненад Ђорђевић и поручио деци да ово није такмичење, већ дружење и да брину једни о другима током трке, а поготово о најмлађим учесницима. Присутнима се обратио и председник Планинарског клуба „Железничар 2006“ Дејан Петровић и дао упутства деци о самој трци.

– Замисао је да они заволе бициклизам јер знамо да је то добар спорт, најпопуларнији после трчања. Бициклизам је једна од најпопуларнијих ствари на свету и велики број рекреативаца се бави бициклизмом тако да је наша замисао да код њих од малена развијамо те позитивне навике и да они иако сутра не буду врхунски бициклисти и врхунски спортисти, да буду врхунски рекреативци  и да буду здрави људи, рекао је већник Ђорђевић.

– Након прве бициклијаде прошле године, ове године смо увели и додатну манифестацију  минициклијаду, одзив је задовољавајући, јер нам и ветар баш не иде на руку. Једном кад се научи вожња бицикле, то се никад више не заборавља. Што раније дете провози бициклу, то је боље и што се тиче моторике и свега што је битно у даљем развоју детета, поручио је Дејан Петровић.

Деца су на крају трке добила медаље и налепнице за своје бицикле, као и сокић да се окрепе од ове вожње.  Манифестација је одржана први пут у оквиру Врањског спортског лета 2024, а под покровитељством Града.
Ово је догађај који је изазвао велику пажњу и одушевљење пролазника на градском шеталишту и који ће несумњиво постати традиционалан.

Please follow and like us:
Друштво