Пријем за учеснике Међународне ликовне колоније

Заменик градоначелника Милан Илић и већник за финансије Бојан Костић са гостима

Међународна ликовна колонија под називом ,,Врање 2024“ свечано је отворена јуче, 15. јула, у просторијама Ликовне радионице Народног универзитета Врање. Учесници овогодишње колоније су врсни уметници из различитих крајева света, који нису крили задовољство што ће наредних дана стварати у граду чувеног Боре, у граду мераха и севдаха. Уметницима је добродошлицу пожелео заменик градоначелника који је указао на значај одржавања Ликовне колоније.

– Ова манифестација има заиста дугу и лепу традицију, скоро 5 деценија се одржава у нашем граду и представља једну од најзначајнијих културних и уметничких манифестација која се одржава под покровитељством јавне установе Народни универзитет, али уз огромну подршку града Врања. Драго ми је да је свих ових година ликовну колонију посетио велики број уметника не само из наше земље, већ и земаља окружења, али и из читаве Европе. Драго ми је да је много дела створено на овој ликовној колонији које су наши суграђани у прилици да виде традиционално након одржавања ове ликовне колоније, обично у септембру, на изложби која се приређује – истакао је заменик градоначелника .

Градска управа деценијама уназад пружа материјалну, али и моралну подршку Народном универзитету када је у питању оваква врста манифестације. Заменик градоначелника је у свом излагању нагласио да ће град и убудуће тежити безрезервној подршци, јер на овај начин чувамо богату традицију од заборава.

– Уметност је нешто што спаја људе без обзира на различитости и као што је рекао један познати сликар ,,Све оно што је рађено с љубављу је добро урађено“ тако да ми ову манифестацију, ову ликовну колонију годинама организујемо заиста с љубављу и зато је и крајњи резултат сваке године, поред уметничких дела које стварамо и неговање уметности, традиције нашег града, осликавање мотива из нашег града.Заиста једна манифестација коју ћемо се ми трудити да у годинама које су пред нама све више и више унапређујемо – рекао је Илић.

Учесници овогодишње ликовне колоније истакли су велико задовољство што су део манифестације и нагласили да им боравак у Врању јако прија, а посебну инспирацију за своја дела пробудила је позитивна енергија самих организатора из Народног универзитета.

За крај, заменик градоначелника Милан Илић поделио је симболичне поклоне сваком од учесника Међународне ликовне колоније и још једном им пожелео пријатан боравак и много среће у даљем стварању уметничких дела.

Please follow and like us:
Друштво