Деца из Лепосавића завршила посету Врању

Деца из Лепосавића завршила посету Врању

Након пријема, који су у петак за децу из општине Лепосавић приредили Зорица Јовић председница Скупштине и већник Ненад Ђоревић, уследио је обилазак знаменитости током викенда. Деца су најпре посетила Музеј-кућу Боре Станковића, Народни музеј и кућу Оца Јустина Поповића. У суботу су обишли Манастир Прохор Пчињски и градску општину Врањску Бању, а у вечерњим сатима су посетили врањски театар, док је недеља била резервисана за посету зоо- врту. Срећну и веселу децу смо упиатали шта им се највише допало у нашем граду.

– Хвала свима који су учествовали у овом програму и који су нам обезбедили да дођемо у Врање, зато што нам је стварно било дивно. Највише ми се свидела Врањска Бања, јер сам чула да је тамо вода на 90 степени и то ми је било невероватно да може да буде тако врела вода, рекла нам је Наталија Ристовић.

 – У Врању ми је било прелепо и ја се надам да ће бити прилике да дођем опет, јер је било баш лепо. Највише ми се свидело кад смо били у Позоришту и кад смо били у Музеју. Гледали смо као цртани филм „Гарфилд“ и имала сам утисак да сам ту поред њих и било је јако лепо, додала је Николина Секулић.

– У посети граду Врању било је педесеторо деце  са територије општине Лепосавић, то су деца школског узраста, нижих разреда. Током посете обишли су Музеј-кућу Боре Станковића, Манастир Прохор Пчињски, Кућу Јустина Ћелијског, Зоо врт и Врањску Бању. Сва три дана деца су користила базен, веома су задовољни, осмеси на њиховима лицима говоре све и до неког наредног сусрета поздрав из Лепосавића, рекла је учитељица  Бојана Ђоровић.

Деца су се последњег дана након доручка са осмехом на лицу укрцала у аутобус и кренула својим кућама. Како су нам рекли, боравак у Врању им се свидео  јер раније нису имали прилике да посете Пчињски округ. Захвалили су се домаћинима и поручили да желе опет да се врате у наш град.

Please follow and like us:
Друштво