Врање обележава 100 година клупског тениса

Ненад Ђорђевић већник за спорт, образовање и верске заједнице у студију Радио телевизије Врање

Ове године град Врање обележава значајан јубилеј, 100 година клупског тениса. По речима Ненада Ђорђевића градског већника, овај значајни јубилеј ће бити обележен крајем августа низом активности.У најави је и долазак професионалног спортисте из света тениса, али о коме се ради , остаје изненађење за све суграђане, наговештава градски већник.

Обележавање значајног јубилеја, 100 година клупског тениса, по речима Ненада Ђорђевића градског већника, биће организовано крајем августа, изложбом фотографија, коју ће припремити Историјски архив „31. јануар“ и изложити на градском шеталишту. Поред тога , биће одржан и тениски турнир. 

Историјске чињенице кажу да је давне 1924. године на инсистирање турског конзула који је боравио у Врању, формиран први тениски клуб. Од тада до овог тренутка, прошло је 100 година, тим поводом Град крајем августа обележава овај значајан јубилеј.  

-Ту је њему било обезбеђено једно у место у башти у непосредној близини цркве, где је био саграђен терен како би са својим сарадницима играо тенис. Сва та дешавања су пратили тадашњи малишани Марко Аврамовић, Ђорђе Ђорђевић Бонде, Драгољуб Михајловић и Јордан Аћимовић, скупљали су лопте, гледали игру и то су сами почеци када се наш град упознаје са тенисом, истакао је градски већник.

Врање се касније такмичило у Савезној лиги тадашње Југославије и 1954. године, град Врање је обележио 30 година постојања клупског тениса, који су посетили велики играчи из Југославије, Турске, Грчке и Египта. Много година касније, градоначелник Врања др Слободан Миленковић је препознао значај овог спорта за наш град и наложио потпуну реконструкцију тениских терена.

-Потпуно смо преуредили и средили терене од шљаке, тениске терене од бетона смо потпуно пресвукли новом подлогом и то најквалитетнијом, по свим стандардима, где се налази тренутно „ДСМ“ академија. Ове године обележавамо стогодишњицу клупског тениса у нашем граду и то у дводневном трајању. Првог дана ће бити организована изложба фотографија коју ће припремити Историјски архив „31. јануар“ , на градском шеталишту, а другог дана ће бити организован тениски турнир, наглашава већник за спорт, образовање и верске заједнице.

Поводом обележавања јубилеја у најави је и долазак професионалног спортисте из света тениса, али то остаје као изненађење за све суграђане, додаје градски већник.

Please follow and like us:
Спорт