Малишани са Космета у посети Врању

У тродневну посету Врању данас је стигла група деце са територије општине Лепосавић на Косову и Метохији. На свечаном пријему у градској кући су им добродошлицу пожелели председница Скупштине града Зорица Јовић и градски већник Ненад Ђорђевић.

Посета Врању деце са Космета постаје традиција и то једна од најлепших, речено је на пријему у великој сали Скупштине града који су приредили председница локалног парламента Зорица Јовић и градски већник Ненад Ђорђевић.

– Верујем да ћете много тога лепог понети из Врања и научити или се подсетити да је ово град Боре Станковића и Јустина Поповића.

Ово је град који се у последње време развија једним бржим темпом и град који изузетно цени и поштује све своје госте, те да смо ми место на које се наслања наша покрајина Косово и Метохија – рекла је Зорица Јовић.

Она је додала да град Врање, осим Лепосавића, има сарадњу и партнерство са многим местима на Космету, каква су Ранилуг, Ропотово, Пасјане и друга, а малишанима пожелела леп провод и дружење са Врањанцима.

Част нам је и задовољство, а срца су нам пуна што у посету Врању стижу малишани са Космета, рекао је Ненад Ђорђевић.

– Ви живите у мало тежим условима и потребно је да, када нам дођете у посету, будемо пажљиви, како би ви осетили сву нашу љубав и уверили се да живимо у истој држави – Србији.

Београд је престоница свих нас, а Врање је и наше и ваше, овде сте увек добродошли – поручио је Ђорђевић и пожелео гостима да им ова посета остане међу најлепшим успоменама.

Међу малишанима који су дошли у посету, већина је први пут у Врању, а они који су већ били у нашем граду, носе лепе успомене.

Након свечаног дела пријема, уследило је заједничко фотографисање и коктел са освежењем.

Током тродневног боравка у нашем граду, малишани ће обићи културно-историјске знаменитости Врања и околине, базен, Зоо врт, а предвиђена је и посета Врањској Бањи и обилазак цркава и манастира у нашем крају.

Please follow and like us:
Друштво